Activiteit

Keistad Fietsfestival 2023 - Beleef een dag vol fietsplezier!

zondag 20 augustus 2023 , 10:00 - 16:00 uur
Illustration

Op zondag 20 augustus barst het Keistad Fietsfestival weer los. Op het gezellige festivalterrein bij de ijsbaan aan de Amersfoortse Rubensstraat is voor iedereen wat leuks te beleven, zowel met als zonder fiets. Zo zijn er diverse toertochten uitgezet voor onder andere racefietsers, gravelbikers, handbikers en families. Zin in een ludiek ritje? Fiets dan om 13 uur mee de Critical Mass fietstocht dwars door de stad.

 

Op het festivalterrein ligt een spannende pumptrack, tof kidsparcours en springklussen klaar voor iedereen om zich heerlijk op uit te leven. Er is een afgesloten area waar je allerlei funbikes kan uitproberen. Of ervaar hoe het is om een fietskoerier te zijn. Daarnaast zijn er diverse creatieve workshops om aan deel te nemen. Fietscrossvereniging Nijkerk is aanwezig met hun mini-starthek en bij de Fietsersbond kan je meedoen aan het Holland Sport Fietsspel.

Even een rondje rennen? Ook dat kan op het freerun parcours. Struin daarna over de Bike Bazaar waar lokale ondernemers hun koopwaar presenteren en diverse foodtrucks zorgen voor de inwendige mens. Plof vervolgens neer op het terras om even bij te komen. Als je hartslag weer tot rust is gekomen, stap je weer op de fiets om mee te doen aan het slowbiken. Hierbij is het de uitdaging om zo lang mogelijk te doen over 11 meter, zonder de grond aan te raken. Verbeter jij het Wereldrecord van 3 uur en 3 seconden dat in handen is van Amersfoorter Stefan Tan? Kom langs en beleef een dag voor fietsplezier!

 

Gratis toegang

Het Keistad Fietsfestival is gratis toegankelijk voor alle bezoekers, met uitzondering van de toertochten. Tickets hiervoor zijn beschikbaar vanaf €7,50. Zet dus 20 augustus in je agenda en kom langs!

 

ℹ www.keistadfietsfestival.nl

🕐 10-16u

📍 IJsbaan Rubensbaan, Rubenstraat 70 Amersfoort

Locatie
IJsbaan Rubensstraat
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Toegang festival is gratis, tickets voor fietstocht vanaf €7,50
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)

Documenten
Deel dit: