9 projecten
sorteer op:  

Sportzomer 2017

In de zomervakantie organiseren diverse sportverenigingen (in Amersfoort-zuid) in samenwerking met de buurtsportcoaches activiteiten voor jong & oud!

Gastouders gezocht in Berg-, Leusder- of Vermeerkwartier

Vanwege een groot aantal en steeds groeiend aantal gezinnen die opvang zoeken, zijn wij hard op zoek naar (nieuwe) gastouders in de genoemde wijken.

De opvang moet plaatsvinden bij de gastouder thuis.

Vind jij het leuk om:

*Van elke dag een feestje te maken?

* Kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling?

* Je eigen kinderopvang te runnen?

 

En ben jij:

Gek op kinderen, ondernemend, actief, gezellig, betrokken, professioneel en betrouwbaar?

 

Beschik je over een MBO3 diploma (SPW) of hoger en/of bereid om de vereiste beroepskwalificatie (MBO2 Helpende Zorg en Welzijn) te halen? 

Wij begeleiden je i...

Beekdal natuurwerkdagen

elke 2e zaterdag steken vrijwilligers de handen uit de mouwen in het Beekdal. Zo bouwen we aan een enthousiaste groep mensen, om samen het nieuwe stadspark Elisabeth Groen aan te leggen. Met ruimte voor natuur, ontmoeting, groenbeleving, educatie en ontspanning.

elke natuurwerkdag verzamelen we om 9.15 bij kinderboerderij de Vosheuvel. We sluiten het groene klussen af met een lekkere lunch. Fan van groen, frisse lucht en gezelligheid? Geef je op via st. Elisabethgroen.nl

Gratis Beachtennis les 21 April

beachtennis

7 Mei Open dag Itokan Health Centrum

Zondag 7 Mei is het mogelijk van 10.30-11.00 onze nieuwe locatie te bewonderen. We zijn nog niet hel...

Wijkfeest Amersfoort Zuid in Juliana van Stolbergpark

Er komt een wijkfeest in het Juliana van Stolbergpark! Voor meer informatie: houd deze website in de gaten.
Tipjes van de sluier: levendige markt met hapjes&drankjes, tweede-kans-spullen, sport&spel, workshops en nog veel meer.

Sociaal Vitaal

Inwoners van de wijken Vermeerkwartier en Leusderkwartier  in de leeftijd van 65 tot 80 jaar die weinig bewegen, kunnen vanaf 23 maart ervaren hoe gezond en gezellig het is om samen in beweging te zijn. Op die dag biedt de gemeente Amersfoort in samenwerking met SRO en Stichting GALM een fittest aan, speciaal voor senioren niet of in geringe mate actief zijn en graag weer energieker en vitaler in het leven willen staan. Vanaf 30 maart kunt u vervolgens op verantwoorde wijze mee gaan doen aan beweegactiviteiten, met na afloop koffie en thee. Als u op zoek bent naar nieuwe sociale contacten is di...

1 reactie

1 update

Vrijwilligerswerk in Nimmerdor

Beste lezer,

zoals je misschien weet zijn er vorige winter grote protesten ontstaan, toen er, in opdracht van de gemeente, zeer rigoureus gekapt werd in het Nimmerdor bos. Daarbij werden ook onnodig bomen gekapt en werd er met Roundup gewerkt !

Die protesten leidden toen tot de oprichting van 'Red Nimmerdor'.
Zie http://rednimmerdor.nl/ en https://www.facebook.com/rednimmerdor/?fref=ts
Bij Red Nimmerdor sloten zich zo'n 1500 sympathisanten aan !

De afgelopen maanden heeft Red Nimmerdor uitgebreide gesprekken gevoerd met de gemeente ( wethouder Tigelaar).
Dat heeft uiteindelijk geleid tot een beter b...

Gezonde wijkaanpak

Gezonde wijkaanpak

Met het project de gezonde wijkaanpak wil de gemeente Amersfoort de gezondheid en zelfredzaamheid van de inwoners van de stad versterken. Om zo gezondheidsachterstanden te verminderen. Dit lukt alleen als we preventie, welzijn en zorg samen met de inwoners gaan organiseren. Dichtbij in de wijk en passend bij hun behoeften en mogelijkheden.
Daarbij is het nodig dat professionals op het gebied van zorg en welzijn elkaar beter vinden en meer samenwerken. We verbinden de eerstelijnszorg en de tweedelijnszorg met de sociale basisinfrastructuur (#InDeBuurt en nulde lijn). Met als ...