Project

Meer aandacht voor de duofiets

Geplaatst op 13 juni 2023, 12:54 uur
Illustration

Ooit gehoord van de duofiets? Of de vierfiets? Stichting Buitengewoonfiets is, in samenwerking met Indebuurt033 en Doortrappen, bezig om deze aangepaste fietsen lokaal in te zetten in Amersfoort, zodat inwoners zo lang mogelijk mobiel kunnen blijven. Want door te blijven fietsen blijf je langer gezond en sociaal actief.  Voor sommigen is zelfstandig fietsen lastig en soms ook geen optie meer. Bijvoorbeeld door ouderdom, beperking in balans, cognitie, gehoor, zicht en/of bewegingsapparaat. Door de duofiets en de vierfiets in te zetten kunnen deze mensen alsnog naar buiten, genieten van de omgeving of simpelweg boodschappen doen.

Stichting Buitengewoonfiets was al te gast bij de Balans op de fiets cursus en ze deden met 1 vierfiets en 3 duofietsen mee aan de Jan Boerenfluitjes Route die op 25 mei plaatsvond bij AFC Quick.

Er zijn veel inwoners die graag gebruik willen maken van de duofiets/vierfiets, maar helaas zijn er nog niet genoeg Duofietsvrijwilligers. Ben/ken jij iemand die wil meefietsen, mail dan naar mljahehenkamp@outlook.com voor meer informatie.

Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Lopend
Illustration
 
Deel dit: