Activiteit

Workshop Wim Hof Methode voor focus, energie en vitaliteit door John van der Woude

vrijdag 13 april 2018 , 13:30 - 17:00 uur

Optimaliseer je gezondheid met de Wim Hof Methode.


Net als vele andere heeft John van der Woude door de Wim Hof Methode een gezondheidsboost gekregen. Het is simpele methode om meer vitaliteit, veerkracht, energie en gezondheid te krijgen. 

Als arts blijft hij steeds weer zoeken naar manieren om gezondheid te optimaliseren en ziekte te voorkomen. Heel veel ziekten berusten op teveel ontstekingsactiviteit in het lichaam. Hij heeft daarover geschreven in deze nieuwsbrief:  https://boomkracht.nl/blog/klachten-en-pijn/stille-ontstekingen

John vertelt: 'Professor Pickers heeft met zijn onderzoeksgroep van de Radboud Universiteit aangetoond dat er bij het toepassen van de Wim Hof Methode een forse vermindering is van ontstekingsstoffen. Toen ik dat las ben ik me gaan verdiepen in de Wim Hof methode en ben ik gecertificeerd instructeur geworden. Ik heb gemerkt dat de Wim Hof Methode een krachtig middel is om je gezondheid te verbeteren en vitaler te worden. Ook daarover heb ik eerder geschreven: http://www.arts-osteopaat.nl/wim-hof-methode/ Meer over wetenschappelijke achtergronden vindt je hier: http://www.innerfire.nl/wetenschap'

Workshop door John van der Woude:

Veel patiënten hebben gevraagd wanneer ik een workshop zou geven van de Wim Hof Methode in Amersfoort. En vrijdag 13 april is het zover! De WHM is geen bijgeloof, geen geneesmethode, geen sport, geen wedstrijd maar je zult ervaren dat je vitaler en energieker wordt met de Wim Hof Methode.

De Wim Hof Methode bestaat uit ademoefeningen, mindset en focus oefeningen en Koudetraining. We gaan ze samen allemaal oefenen en ik geef adviezen en tips mee om de training thuis voort te zetten.

In mijn workshops zal ik wat extra aandacht besteden aan de theoretische achtergronden om meer begrip te geven waarom de Wim Hof Methode zo goed werkt. Maar zoals Wim altijd zegt: “Voelen is begrijpen” dus we zullen ook zeker in de praktijk ervaren wat de oefeningen doen. Iedereen is anders en daarom is het belangrijk om de eigen grenzen te leren kennen en te bewaken.

Voor diegenen die het aandurven: we sluiten af met een ijsbad. Dus neem je zwemspullen en handdoek mee. Verder is het handig om een yogamat en deken mee te nemen voor de oefeningen.

Kosten en inschrijving

Je kunt je inschrijven door een email te sturen naar: info@arts-osteopaat.nl. Aanmelding is definitief na overmaking van 90,00 euro naar NL44TRIO0212296647 ten name van J.P. van der Woude.

Inhoud workshop

13:30  Ontvangst met koffie en thee

13:45  Introductie en voorstelronde

14:00  Theorie en achtergronden Wim Hof Methode

15:00  Vragen

15:15 Pauze

15:45 Ademhalingsoefeningen

16:15 Andere Oefeningen (Aarden, Yoga, Focus en Mindset)

16:45  Vragen en verdieping. Oefenschema voor thuis.

17:00  Voorbereiding koude challenge, Tai chi oefeningen.

17:15 Voor wie het wil: ijsbad !! Warm aanbevolen, maar niet verplicht.

Het  wordt aangeraden om geen zware lunch te nemen voor de workshop. Er is koffie en thee met gezond lekkers. Na afloop is er warme soep met brood!

Je krijgt een reader mee met daarin achtergronden en aanwijzingen voor het verder oefenen thuis. 

Healingklankconcert

In hetzelfde gebouw is om 20:00 uur een klankhealingsconcert door José en Tjeerd Sloot. Zij spelen tibetaanse en kristallen klankschalen, didgeridoo, sjamendrums, oceandrums en prachtige Gongs. Als je deze bijzondere ervaring wil meemaken en heel energiek het weekend wilt ingaan, kun je aanmelden via: http://www.hetvlinderhuys.nl/klankhealing-concert-tjeerd-en-jose-sloot-levenslicht/

Locatie
het vlinderhuys
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: