Bericht

Wormen zijn vee!?

Geplaatst op 27 juli 2023, 09:53 uur

Milieuprobleem aanpakken? Je kunt het zelf, met hulp van de StadsWormerij.

De StadsWormerij zamelt organisch ‘afval’ in bij (bio-)supermarkten, horeca, kantoren, etc. en zetten vervolgens wormen aan het werk. Die maken van dat afval in enkele maanden een waardevolle bodemverbeteraar en plantengroeistof. Deze bodemverbeteraar kun jij vervolgens weer gebruiken in je (moes)tuin en/of bij je balkon- en kamerplanten.
Daarnaast bieden ze als officiële sociale werkplaats betekenisvolle meewerk-plekken. En via WormenWorkshops helpen ze geïnteresseerden zélf te vermicomposteren op huis-, tuin- en keukenschaal. 

De afgelopen 3,5 jaar is succesvol aangetoond dat het concept niet alleen technisch en maatschappelijk werkt, maar ook commercieel kansen biedt. De Tweede Kamer heeft gezorgd dat er ruimte kwam in al te bureaucratische regelgeving die verdere ontwikkeling in de weg stond (wormen worden gezien als vee en vee mag geen ‘afval’ eten).
Nu wil de StadsWormerij uitbreiden en een verbeterde versie 2.0 realiseren op een nieuwe, door de gemeente beschikbaar gestelde plek.
Daarvoor hebben ze minimaal €150.000 – liefst €200.000 nodig. Ze werken met crowdfunding, ze zijn al een heel eind op weg maar zijn er nog niet.
Ga naar CrowdAboutNow.nl/stadswormerij voor meer informatie en een lening of gift, kleine bedragen zijn ook welkom. Bij ieder bedrag is er een tegenprestatie en het is allemaal netjes geregeld.
Help de wormen en de supersympathieke mensen van de StadsWormerij bij deze eigenlijk heel simpele en daarom geniale innovatie.

Illustration
 
Deel dit: