Bericht

Eerste Amersfoortse Mariadag bij de Sint Ansfriduskerk zeer geslaagd

Geplaatst op 3 augustus 2017, 21:28 uur

Alweer een aantal weken geleden, op zaterdag 27 mei, vond in en rond de Sint Ansfriduskerk aan de Jacob Catslaan de eerste Amersfoortse Mariadag plaats. Weet u het nog, het was die dag prachtig weer en een record warmte. Dus de kramen op het kerkplein en een aantal parasols waren hard nodig voor een schaduwplekje. Gelukkig bleef het in de kerk lekker koel. De dag was bedoeld voor iedereen uit de wijk Amersfoort-Zuid, al dan niet betrokken bij de Sint Ansfriduskerk. En ook mensen uit de rest van Amersfoort waren van harte uitgenodigd om mee te doen of deel te nemen. Dit leidde tot nieuwe ontmoetingen en onverwachte contacten.

Vanaf 11.00 uur waren er allerlei activiteiten. Van een lezing door Ludo Jongen over het Mirakel van Amersfoort, uitleg over religieuze kunstwerken die mensen zelf meebrachten door Casper Staal (oud medewerker van het Catharijne Convent) in 'Tussen kerk en kitsch', een tentoonstelling van verhalen van mensen over hun band met Maria, workshops Maria Icoon schilderen en gebedssnoer rijgen voor kinderen en volwassenen, tot de mogelijkheid mee te lopen met een meditatieve wandeling. Voor de kinderen was er ook een springkussen in de vorm van een blauw met wit kasteel. En tussendoor was er van alles te eten en te drinken. 

Om 16.00 uur werd de dag afgesloten met een mooi Marialiederenconcert in de sfeervolle Sint Ansfriduskerk. Het koor Soli Deo Gloria van de Sint Ansfriduskerk zong verschillende (Gregoriaanse) Marialiederen vanaf het koor boven bij het orgel. Dat werd afgewisseld met orgelsolo door Hein Hof, zang door sopraan Paula Bär begeleid op de luit door Hans Meijer en een optreden door mezzo sopraan Sünne Peters op de vleugel begeleid door Laura Hölzenspies. Na afloop was er op het kerkplein nog iets te drinken en werd nog gezellig nagepraat.

Al met al een slaagde eerste editie van de eerste Amersfoortse Mariadag bij de Sint Ansfriduskerk. Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Buurtbudget waar we erg blij mee waren. Ook de Stichting Vrienden van Sint Ansfridus en particuliere giften zorgden er mede voor dat deze dag georganiseerd kon worden. Hartelijk dank hiervoor. En dank aan allen die gekomen zijn ondanks de hitte op deze vroeg-zomerse dag.

Deel dit: