:Wendela :van der Linde

Bewoner, Initiatiefnemer, Postbode
Wie is :Wendela?

Hallo! Ik woon sinds 1996 in verschillende delen van Amersfoort Zuid; eerst Leusderweg 70 (toen nog mooi jaren 30 huis, nu helaas een monsterlijk appartement), daarna een lange tijd op de Gerard Doustraat (spoorwachtershuisje 48), vervolgens van Bemmelstraat aardig wat jaartjes en nu sinds 2014 in het centerparcs van Amersfoort: het Kapelpark. Wat een heerlijke plek om te wonen. Ik woon nu nog met mijn dochter (mijn zoon woont en studeert in Wageningen) maar straks alleen met mijn hondje en dan komen mijn 2 kinderen af en toe met de vieze was en hun nieuwe ervaringen thuis. 

Mijn werk en hobbies

Ik ben postbode in 2 wijken hier op en rondom de berg. In mijn vrije tijd ben ik graag in de tuin of het bos. 

Mijn omgeving

Onze wijk is natuurlijk prachtig groen met grote velden en veel bomen, je kan echt je hart ophalen hier. Sinds 2 jaar terug zijn er op het grote veld tegenover ons huis wat wilde bloemen velden ingezaaid (eerst is het afgeplagd) Ik heb daar zelf ook het e.e.a. gezaaid en geplant. Helaas heeft het groenonderhoudsbedrijfje Ter Riele hier geen oog voor en zij maaien hier gewoon overheen, ondanks de vele telefoontjes die ik heb gepleegd en de klachten en meldingen die ik hierover heb gedaan bij de gemeente. Het zijn steeds andere mensen die maaien en het ziet er naar uit dat ze niet met hun omgeving bezig zijn. Er zou een maaikaart moeten zijn (daar staat op waar er wel en niet gemaaid moet worden; een soort plattegrond) maar het lijkt er op dat hier niet goed op wordt gekeken. Erg frustrerend is het en ik ben er ook boos en verdrietig over. Ik wil hier graag ondersteuning bij en hoop dat we een werkgroep kunnen vormen die zich ontfermt over het groen in de wijk.


 

Mijn droom

Een wijk waar de bewoners zich betrokken voelen bij elkaar en hun omgeving. Een beetje zoals vroeger of in sommige kleine dorpjes :) Er zijn gelukkig best wat mensen die gedag zeggen of een praatje maken, rommel opruimen van straat en genieten van de omgeving maar ik zou graag willen dat we ons gezamenlijk meer verantwoordelijk voelen i.p.v. dat de gemeente alle besluiten neemt en de rommel opruimt.


Het lijkt me mooi om met een groepje buurtbewoners ons te ontfermen over het groen. En ik zou ook graag het groenbeheer deels in eigen hand nemen. Er zijn een aantal zaken die ik graag anders zou zien. Wie doet er mee?