Activiteit

"Mis in D-majeur" van Antonín Dvorák door SoliAmersfoort

zaterdag 29 april 2017 , 16:00 - 17:15 uur

Aan het einde van een zaterdagmiddag een uur mooie muziek luisteren? SoliAmersfoort voert a.s. zaterdag uit "Mis in D-majeur" van  Antonín Dvorák.

Het was in het jaar 1887 dat vermogend architect en grondlegger van de Tsjechische Academie voor Kunsten en Wetenschappen Josef Hlávka aan Dvorák, toen al een componist met een internationale reputatie , de opdracht gaf een mis te componeren voor de inwijding van de slotkapel op zijn landgoed in Lužany. Voor de intieme beslotenheid van deze kapel schiep Antonin Dvorák zijn hartverwarmende Mis in D, voor koor, solisten (of kleinkoor) en orgel

Dvorák werd geïnspireerd door de volksmuziek van Moravië en Bohemen, maar zeker ook door zijn rooms-katholieke achtergrond.

Op de dag dat Dvorák zijn Mis in D voltooide schreef hij aan zijn opdrachtgever: “Ik heb de eer u mee te delen dat ik het werk af heb en dat ik er grote vreugde aan beleefd heb. Ik denk dat het een werk zal zijn dat aan zijn doel zal beantwoorden. Het zou kunnen heten: geloof, hoop en liefde voor God de Almachtige."

SoliAmersfoort gaat dit werk van Dvorák uitvoeren op zaterdagmiddag 29 april a.s.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.soliamersfoort.nl , bij muziekhandel Van Hooren en Van Hees, Zuidsingel 7 of bij de ingang van de kerk op de dag van uitvoering.

Locatie
St Joriskerk, Hof 1
Kosten toelichting
entree € 12,50 (tot 18 jaar gratis)
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: